‘Leer er maar mee leven’

Vorig jaar is SOLK, ALK geworden. Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten is nu dus: Aanhoudende Lichamelijk Klachten.

Heb je een half jaar nadat je door je rug bent gegaan of je arm hebt gebroken nog steeds veel pijn? Had die in een normaal genezingsproces al lang over moeten zijn, maar blijven de klachten bestaan of worden ze zelfs erger? En kan er geen medische oorzaak meer gevonden worden? Dan spreken we over Aanhoudende Lichamelijk Klachten en chronische pijn.

Nee! Dat gaan we niet doen

Artsen en specialisten weten vaak niet wat ze met deze pijnklachten aan moeten. “Leer er maar mee leven” is dan een veelgehoord advies. Nee! Dat gaan we niet doen, want er is wél een oplossing voor deze klachten.

Wetenschappelijk is het al lang in de Verenigde Staten bewezen; heel veel onverklaarbare pijnklachten hebben te maken met stress die het autonome zenuwstelsel overbelasten.

Voorbeelden van deze pijnklachten zijn: Buikpijn, carpaal tunnelsyndroom, fibromyalgie, frozen shoulder, hernia en andere rugpijnen, hoofdpijn, migraine, ischias, RSI, whiplash, scoliose, artrose, pijn in: heupen, lies, knieën, enkels, voet, nek, elleboog, etc.

Brein veroorzaakt pijn

De fysieke klachten ontstaan doordat langdurige stress het autonome zenuwstelsel overbelast. Dat geeft vervolgens een signaal van gevaar af aan het lichaam, waardoor bloedvaten naar de spieren, zenuwen en pezen zich vernauwen. Bloed vervoert zuurstof, dus door de vernauwing ontstaat er een licht zuurstoftekort op bepaalde plekken. Dit veroorzaakt pijn, tintelingen, branderigheid, een doof gevoel en / of afname van kracht. De klachten ontstaan vaak op een kwetsbare plek in het lichaam: daar waar een structurele afwijking zit of waar ooit een blessure heeft gezeten.  


Op de hoogte blijven van de nieuwste blogs? Word lid van de POWERED by M LinkedIn bedrijfspagina

Begin met chatten
Heb je een vraag?
Hallo, kan ik je ergens mee helpen?