Onderzoeksresultaten liegen er niet om

Om van mijn rugpijn (hernia, ischias en zenuwpijnen) af te komen, heb ik in 2015 een Amerikaans programma gevolgd, gewoon vanuit huis, achter mijn bureau. Binnen enkele weken was ik voorgoed van de pijn af en dat na bijna 18 jaar!

Je kunt je voorstellen dat ik super gelukkig was (en nog steeds 😉) dat ik een methode had gevonden die niet alleen mijn pijn oploste, maar ook de angst voor bewegen. Dat zorgde er mede voor dat het vertrouwen in mijn lichaam ook terugkeerde.

Dit geluk gun ik iedereen en vandaar dat mijn roer is omgegaan. De afgelopen 2 jaren heb ik me volledig ingezet om een training te ontwikkelen die de pijn op kan lossen bij mensen die al langer hiermee rondlopen, maar waarbij niks helpt of geen duidelijke oorzaak heeft.

Amerika loopt voorop

In Amerika zijn ze verder in de ontwikkeling van pijnbestrijding dan hier. Vandaar dat veel van de training is gebaseerd op Amerikaanse onderzoeken en methodes. 

Omdat dé training voor de aanpak van chronische pijn nog maar net op de markt is, kunnen we nog geen uitgebreide onderzoeksresultaten geven. Daarom laten we nu de cijfers zien van een Amerikaanse programma dat een aantal overlappende onderdelen heeft zoals het herprogrammeren van het brein, stress reduceren en het erkennen van Mind Body Syndroom. 

Dr. Brady’s aanpak heeft zijn patiënten geholpen om aandoeningen als chronische rugpijn, zeurende nek- en schouderpijn, migraine of spanningshoofdpijn, spierpijn, prikkelbare darmsyndroom en vele andere chronische pijn gerelateerde aandoeningen te overwinnen met zijn programma. Hij deed een vervolgonderzoek bij 50 patiënten, ongeveer 5-8 weken na hun eerste consult en de resultaten van deze groep waren:

6% had 0-20% pijnverbetering
6% had 20-40% pijnverbetering
4% had 40-60% pijnverbetering
6% had 60-80% pijnverbetering
78% had 80-100% pijnverbetering

Met andere woorden: na zes tot acht weken was 78% van deze patiënten al 𝟴𝟬%-𝟭𝟬𝟬% 𝗽𝗶𝗷𝗻𝘃𝗿𝗶𝗷!
Na 6 maanden was dit percentage gestegen tot 84%.

Overigens hoop ik aan het einde van dit jaar ook onderzoeksresultaten te kunnen tonen van een grote groep mensen. Dus wil jij het ziekteverzuim aanpakken of ken je iemand met langdurige en vaak onverklaarbare pijn, stuur gerust een berichtje.


Op de hoogte blijven van de nieuwste blogs? Word lid van de POWERED by M LinkedIn bedrijfspagina

Begin met chatten
Heb je een vraag?
Hallo, kan ik je ergens mee helpen?